Арестуваха юноша на Левски за рекет и черно тото


Н. Гавазов

Бившият юноша на Левски и сегашен футболист на Спортист Своге - Георги Семерджиев е арестуван за черно тото, съобщиха от полицията. Той е задържан при специализирана полицейска акция в Студентски град. Арестуван е и футболен треньор на когото се знаят само инициалите инициалите Б.Д.

Оказва се, че играчът на изпадналия в "Б" група Спортист Своге е част от четиричленна група, която се занимава с незаконни залагания и рекет.
При изключително конспиративни мерки бандата приемала незаконни залози и манипулирала футболни срещи с цел придобиване на незаконни материални облаги.

В хода на операцията е заловен и Г.С., който е професионален футболист, но подробности за него не се съобщават.

В продължение на повече от година бандитите изнудвали задлъжнели футболни фенове, залагащи на „черно" тото. Жертвите на престъпната група са били малтретирани и принуждавани със сила да прехвърлят движимо и недвижимо имущество. При обиски в жилищата на задържаните са открити и иззети голям брой нотариални актове, записи на заповеди за дължими суми, талони и ключове на автомобили, фалшиви банкноти, мобилни телефони и компютърни системи, чрез които са осъществявани незаконните залагания.

 

180