Работниците на FIAT обявиха стачка заради трансфера на Роналдо


Н. Гавазов

Работници от автомобилния концерн FIAT, който е спонсор на Ювентус, ще излязат в стачка заради трансфера на Кристиано Роналдо в Ювентус, информира италиански профсъюз. Напомняме, че преходът на португалеца е на стойност 112 милиона евро, а самият футболист ще получава по 31 милиона евро на сезон.

"Недопустимо е да се харчат стотици милиони за покупка на футболист, а работниците в компанията да понасят тежки икономически времена. Постоянно ни се говори, че времената са трудни, намаляват се социалните задължения на компанията пред служителите, а в същото време се инвестират огромни пари във футболист.

Казват ни, че трябва да затегнем пояса, но нима това е справедливо? Имаме един работодател, подобна разлика в заплатите е недопустима.

Служителите на FIAT са осигурили сегашното състояние на компанията. Ние трябва да инвестираме в нови модели автомобили, което да осигури будещето на хиляди хора, а не на един футболист.

Компанията е длъжна да постави интересите на работниците на първо място, това трябва да бъде цел. Днес това не е така, за собствениците е интересен светът на футбола и развлеченията.

Поради тази причина ние обявяваме стачка от 15 до 17 юли", се казва в изявлението на работници на FIAT.

Впрочем, трансферът на португалеца не се приема радушно и от много от феновете на торинци, които в социалните мрежи и различни форуми недоумяват, как могат да бъдат платени над 100 милиона евро за футболист, чиято кариера е преминала зенита си. 

399