Наполи писа шестица на Болоня


F.

Наполи постигна изразителна победа и съхрани живи надеждите си за спечелване на шампионската титла в Серия А. Съставът се наложи с 6:0 срещу Болоня, като с този успех тимът от Неапол събра 73 точки и се доближи на шест от водача Ювентус.

Габиадини вкара първите два гола за отбора си. В десетата минута той беше изведен от Мертенс с дълго подаване и от малък ъгъл прати топката във вратата. В 35-ата той удвои от дузпа. След почивката паднаха останалите попадения.

В 58-ата Хамшик намери Мертенс отляво в наказателното поле, а с няколко резки смени на посоката белгиецът се измъкна от двама защитници. Шутът му по тревата не беше нещо особено, ала лошата намеса на Миранте позволи на кълбото да мине между краката му – 3:0. Десет минути преди края Мертенс се разписа за 4:0. В 88-ата Мертенс постави черешката на силното си представяне с много красив гол от разстояние.

Секунди по-късно самият Лопес фиксира крайното 6:0 след нова красива атака на домакините, преминала през Ел Кадури и Мертенс. Последният изведе Лопес сам срещу Миранте, а испанецът чукна кълбото под плонжа на вратаря.

106