Наполи и Лацио с победи в кръга на Серия А


В. Мухарски

Наполи постигна трудна победа с 1:0 над отбора на Палермо в среща от 29-ия кръг. Така неаполитанците отново стопиха изоставането си от лидера Ювентус само на 3 точки. Единственият гол в срещата падна от дузпа, реализирана от Гонсало Игуаин в 22-ата минута. Цял мач за домакините пък изигра българинът Ивайло Чочев, който обаче не се отличи с нещо запомнящо се и получи жълт картон.

В друга среща от кръга Лацио надиграха с 2:0 Аталанта. "Орлите" откриха резултата в 67-ата минута, когато Стефано Маури бе изведен в наказателното поле и успя да прати топката при Клозе, въпреки опитите на вратаря. Германецът без проблеми я прати в мрежата за 1:0. "Римляните" нанесоха своя втори удар в добавеното време на срещата, за да решат всичко в своя полза. Фелипе Андерсон напредна отдясно и подаде на Клозе в наказателното поле, където той хладнокръвно реализира за крайното 2:0.

Така Лацио събра актив от 41 точки и заема 9-ото място в класирането. Аталанта пък се намира на 15-ата позиция с 30 точки до момента.

127