Рома с разгромен успех срещу Палермо


F.

Рома записа разгромен успех с 5:0 като домакин на Палермо в среща от 26-ия кръг на Серия А. Така "вълците“ от Рим запазват доброто си представяне в италианското първенство под ръководството на Лучано Спалети. Българският национал Ивайло Чочев остана на резервната скамейка на Палермо и не се появи в игра.

Резултатът бе открит след половин час игра, когато Миралем Пянич достави по перфектен начин топката на Един Джеко, който овладя на гърди и отблизо разстреля Аластра - 1:0. Рома удвои своята преднина в 52-та минута след едно центриране от корнер в наказателното поле на Палермо, където Джеко продължи с глава към Сейду Кейта, който моментално изпрати топката във вратата на Аластра.

След час игра Миралем Пянич намери добре Един Джеко, а той продължи с пета към Мохамед Салах, който изскочи сам срещу Аластра и не сбърка за класическото 3:0. Само 120 секунди след това "римляните" реализираха четвърти гол. Раджа Наинголан  комбинира с Мохамед Салах, който изскочи сам срещу вратаря на Палермо, финтира го, а след това от почти нулев ъгъл успя да прокара топката в мрежата.

Минута преди края на редовното време Диего Пероти центрира в наказателното поле на гостите, където Един Джеко с глава засече топката във вратата на Аластра, фиксирайки крайния резултат. Така Рома е на четвърто място във временното класиране с актив от 50 точки, а Палермо е 16-ти с 26 точки. 

171