Наполи и Юве с трудни, но важни победи


F.

Фаворитите за титлата в Серия А - Наполи и Ювентус записаха победи съответно с 1:0 и 2:0 срещу новаците в мачове от 24-ия кръг. Така лидерът от Неапол успя да задържи първото си място и продължава да води с две точки пред шампиона, който е в серия от 14 поредни победи.

Наполи стигна доста трудно до успеха при домакинството си на Карпи. Десет минути след началото на второто полувреме Рафаело Бианко получи втори жълт картон и остави гостите с човек по-малко. Девет минути по-късно Калиду Кулибали бе съборен в наказателното поле след едно центриране от корнер и реферът посочи бялата точка. Гонсало Игуаин превърна дузпата в гол, като това бе 24-о попадение в 24 мача за аржентинеца от началото на първенството.

Юве също се затрудни в мача си срещу Фрозиноне, но все пак стигна до успех с 2:0 като гост. Първото попадение в двубоя падна чак в 73-ата минута, когато защитата на домакините проспа ситуацията и Хуан Куадрадо засече необезпокояван топката в мрежата. В първата минута на продължението Пауло Дибала оформи крайния резултат. Българският нападател на Фрозиноне Александър Тонев започна срещата като титуляр и остана на терена през всичките 90 минути, но не се отличи с нищо интересно.

115