Милан спечели само точка в мача си срещу Емполи


В. Мухарски

Милан изпусна трите точки при визитата си на Емполи, след като двата тима завършиха наравно - 2:2 в двубой от 21-ия кръг на Серия А. "Росонерите“ бяха по-активни и могат повече да съжаляват, тъй като на два пъти излизаха напред в резултата, но не успяха да стигнат до крайния успех.

Милан поведе в резултата в 8-та минута, когато Лука Антонели даде извеждащ пас към Карлос Бака, който сам срещу Скорупски нямаше проблеми да се разпише за 1:0. Масимо Макароне отбеляза гол в 30-та минута, но попадението не бе зачетено заради засада.

Само 120 секунди след това Емполи изравни. Рикардо Сапонара комбинира с Пьотър Зиелински, а той прокара топката между краката на Донарума за 1:1. Второто полувреме започна като първото - с ранен гол на Милан. Тонели опита да изчисти топката, която уцели Нианг в главата и се получи нещо като извеждащо подаване към Бонавентура, който остана сам срещу вратаря на домакините и с лекота мушна топката под плонжа - 2:1 за Милан.

Емполи отново стигна до равенство  в 61-та минута, когато Пучарели стреля от дистанция, Донарума спаси, но при добавката Масимо Макароне не пропусна да се разпише за крайното 2:2.

Така Милан е на шесто място след това равенство преди останалите мачове от кръга. "Росонерите“ имат 33 точки. Емполи е на осма позиция с 32 точки.

140