Барса и Рома продължават в следващата фаза на ШЛ


F.

Байер Леверкузен и Барселона не успяха да се победят, завършвайки наравно при резултат - 1:1 в мача помежду им от груповата фаза на Шампионската лига. Каталунците си бяха осигурили място в следващата фаза още преди този мач. Немците имаха повече нужда от успеха днес, но те така и не го постигнаха. Така "аспирините" остават трети в групата с 6 точки, колкото има и Рома, които завършиха наравно - 0:0 срещу БАТЕ. Италианците обаче са втори заради по-добър баланс в преките мачове с Байер.

Иначе в 20-ата минута Лео Меси откри резултата. Ракитич даде перфектен пас за аржентинската звезда и го изведе сам срещу Лено, а за Меси нямаше проблеми да го заобиколи и да вкара - 1:0. Отговорът на домакините не закъсня. Само три минути по-късно Ернандес получи отлично в наказателното поле и стреля неспасяемо в далечния ъгъл, без Тер Стеген да може да реагира.

До края на мача не падна нов гол и така Байер ще продължи своето евроучастие в турнира Лига Европа.

В другата среща Рома стигна до 0:0 срещу БАТЕ. През първата част "вълците" на два пъти имаха претенции за дузпа, но реферът реши да не отсъжда наказателен удар. Гостите от Беларус създадоха няколко отлични положения след почивката, но добрите намеси на Войчех Шчесни пратиха Рома в следващата фаза на турнира.

120