Фиорентина: Очаквахме, че Монтела ще е по-отговорен към клуба


Н. Гавазов

Фиорентина обяви за раздяла със старши - треньора Винченцо Монтела. 40-годишният специалист заемаше тази длъжност от 2012 година. През миналия сезон той изведе италианския тим до полуфиналите в турнира Лига Европа и четвъртото място в крайното класиране на Серия А.

"Клубът разглежда последните действия, предприети от Винченцо Монтела, като очевиден опит да се избави от договора, подписан преди две години. С голямо съжаление трябва да признаем, че е загубено доверието, необходимо за продължаване на съвместната ни работа. Отчитайки интересите на клуба, трябва да признаем, че нямаме друг избор, освен да освободим Монтела от заеманата длъжност. Това решение ще предизвика определени организационни проблеми, които ще разрешим навреме. Очаквахме, че треньорът ще се държи отговорно и с уважение по отношение на клуба и феновете, а не двусмислено", се казва в изявление на Фиорентина.

По-рано се разбра, че Фиорентина предложи на Монтела договор до 2017 година, но клубът даде срок за размисъл на специалиста, който той не спази.

 

124