Милан с класика в последния си домакински мач за сезона


F.

Милан записа класическа победа с 3:0 при домакинството си на претендента за участие в Лига Европа Торино. Това бе последен домакински мач на "росонерите" за сезона. Първото попадение в срещата отбеляза Стефан Ел Шаарауи в 18-ата минута. Нападателят овладя топката около точката за изпълнение на дузпа и с остър удар отправи неспасяемо топката в мрежата на гостите.

В края на полувремето Кристиан Дзакардо извърши нарушение на границата на наказателното поле и получи червен картон. Преди това останаха сериозни съмнение, че играчът на Торино е бил в засада, която обаче не беше санкционирана. Треньорът Индзаги също беше изгонен след спор с рефера относно отсъждането.

В 55-ата минута численото равенство на терена се възстанови. Ван Хинкел беше повален в наказателното поле от Кристиан Молинаро, който получи червен картон. Джампаоло Пацини би отсъдената дузпа и беше безпогрешен - 2:0. В 65-ата минута Ел Шаарауи отбеляза второто си попадение в мача след взаимодействие с Ван Хинкел в наказателното поле.

193