Юве удари Наполи в зрелищен мач


F.

Ювентус не спира с победите, дори след като отдавна си гарантираха титлата през тази година. Мочетата на Масимилиано Алегри постигнаха успех с 3:1 над Наполи на "Ювентус Стейдиъм", а за неаполитанци загубата означава, че почти сигурно няма да участват в Шампионска лига наесен. Причината за това е, че те изостават с три точки от третия Лацио и с четири от Рома, който за сега заема второто място. В понеделник е римското дерби, като двата отбора ще определят кой ще заеме втората позиция.

В 13-ата минута Кингсли Коман получи топката пред границата на наказателното поле и чудесно видя включването на Роберто Перейра, като му подаде моментално. Последният се измъкна от засадата и от близко разстояние изведе тима си напред в резултата - 1:0.

В 49-ата минута бе отсъдена дузпа за гостите, която бе изпълнена от Лоренцо Инзине, но Буфон спаси. Давид Лопес обаче внимаваше и изравни след точен удар при добавката.

Домакините успяха да поведат едва 13 минути преди края на срещата. Стефано Стораро получи топката малко преди наказателното поле, освободи се от трима играчи на Наполи, а след това с прецизен удар направи резултата 2:1. В края на срещата гостите останаха и с човек по-малко, след като Мигел Бритос удари умишлено с глава Алваро Мората. За извършеното нарушение бе отсъдена и дузпа. Зад кълбото застана Симоне Пепе, който с плътен удар в центъра на вратата направи резултата 3:1.

186