Наполи вкара само четири на Сампдория


F.

Наполи записа успех с 4:2 над Сампдория в последния мач от 32-ия кръг на Серия А. Така отборът на неаполитанци се доближи само на две точки от Рома и на три от Лацио - шест кръга преди края на сезона.

Момчетата на Рафа Бенитес демонстрираха отличен футбол, като можеха да вкарат поне още няколко гола. Двубоят започна лошо за Наполи, след като Раул Албиол си вкара автогол в 12-ата минута. Това обаче подейства мотивиращо на "небесносините", които в рамките на няколко минути обърнаха резултата в своя полза. Първо Маноло Габиадини изравни с помощта на Емилиано Вивиано. Бившият играч на Сампдория стреля слабо, но стража на гостите допусна грешка и топката мина между ръцете и краката му за 1:1 в 31-ата минута. Три минути по-късно отлична комбинация между него и Гонсало Игуаин завърши с хубав гол за аржентинеца.

Веднага след почивката Лоренцо Инсиние отне топката от Лоренцо Де Силвестри, проби през центъра, след което от 25 метра прати топката в мрежата. Направи впечатление, че младокът се разплака, след като дълго време лекуваше тежка травма. До края на срещата Игуаин от дузпа вкара за 4:1 в 81-ата минута, а малко по-късно резервата на Самп Луис Муриел с отличен удар от 25 метра оформи крайното 2:4 за Наполи.

123