Юве с убедителна победа във втория мач с Фиорентина


F.

Отборът на Ювентус се класира за финала в турнира за Купата на Италия по футбол.
В реванш от полуфиналната фаза на състезанието тимът от Торино победи като гост Фиорентина с класическото 3:0. В първия мач играчите на Фиорентина бяха взели аванс след успеха си с 2:1, но с общ резултат от двата мача 4:2 Ювентус се класира за финала на турнира.

В реванша във Флоренция головете за Ювентус вкараха Алесандро Матри в 21-ата минута, Роберто Перейра в 44-ата и Леонардо Бонучи в 59-ата минута на мача.

При първото попадение Клаудио Маркизио напредна отдясно и центрира в наказателното поле. Матри комбинира с Тевес, чийто удар беше блокиран, но топката се озова в италианеца, който отблизо без проблем я насочи в мрежата. Минута преди края на полувремето Стефано Стураро получи в наказателното поле, финтира бранител и стреля по диагонала. Вратарят Нето спаси, но притичалият Роберто Перейра не сбърка при добавката.

След час игра Маркизио центрира от ъглов удар и Леонардо Бонучи засече със силен удар в близкия ъгъл, с който не остави шансове на Нето, оформяйки крайния резултат.

Тимът на Ювентус завърши мача с десет души след червен картон за Алваро Мората в 88-ата минута. Другият финалист ще определят отборите на Наполи и Лацио тази вечер. Първият мач, който се изигра в Рим, завърши наравно 1:1.

142