Сабатини: Рома ще си върне играта


Н. Гавазов

Спортният директор на Рома Валтер Сабатини, коментирайки работата си през зимния трансферен прозорец, заяви, че носи частична отговорност за кризата в отбора. Както е известно, столичани са в серия от 5 мача без победа във всички турнири, като в четвъртък завършиха 1:1 с Фейенорд в двубой от Лига Европа. Сабатини обаче няма съмнения, че съвсем скоро "вълците" ще се завърнат на победния път.

"Трудно е да бъдат намерени причините за кризата. Играчите в момента се гледат по различен начин един на друг. Но имаме същия треньор, както преди година и знам, че отборът ще си върне играта. Но трябва да призная, че част от решенията ми са доста спорни. Не ни достигат някакви победни щрихи. Избрах Ибарбо и Думбия, те са доста силни футболисти. Но явно съм сбъркал с времето и подхода по различни причини", заяви Сабатини.

"Ибарбо се възстановяваше от травма, Думбия дойде от шампионат със сериозна пауза. Ако се бях съсредоточил върху усилването на състава в краткосрочен план, то сега щяхме да сме съвсем различен отбор. Не поставям под съмнение качествата на двамата, но връщайки се назад, бих взел други решения. Вчера в мача с Фейнорд Думбия щеше да вкара два гола, ако бе образец на Думбия от преди 40 дни или на онзи, който ще стане след 20 дни", добави босът.

 

76