Моуриньо е против независима комисия за симулациите


Н. Гавазов

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо отново засегна темата със симулациите и се обяви против това да бъдат наказвани играчите за подобни действия постфактум, след изучаване на видеоповторения от специална комисия. В миналия кръг на Висшата лига на Англия срещу Хъл Сити двама футболисти на лондончани получиха жълти картони за симулация (Вилиан и Диего Коща). Но специално внимание получи постъпката на Гари Кейхил, чието падане в наказателното поле бе подминато от съдията и така англичанинът се размина с втори жълт картон.

След този мач към Футболната асоциация постъпиха призиви за свикване на независима комисия, която да действа по подобие на комисията, която разглежда нарушаването на правилата чрез груба игра срещу противников футболист в ситуации, когато реферите подминават подобни епизоди.

Жозе е категорично против подобно нещо.

"Независимата комисия при всички случаи не върши добре работата си. Когато такава комисия анализира и наказва играчи чрез видеоповторения, това е катастрофа. Спомням си миналия сезон и не искам да назовавам имената на клубове и играчи, но имаше играчи и клубове, които бяха наказани, а имаше и такива, които бяха защитавани. Видях, как плюха върху гърба на лежащ на земята играч - няма наказание. За други, по-малки провинения последваха наказания. Наказват футболисти за глупави коментари в социалните мрежи, а други, по-сериозни провинения им се прощават", заяви Моуриньо.

"През тази седмица разговаряхте с мен за гмуркане, което според мен не е гмуркане, но не казвате нищо за Филипе Луис, който сега можеше да лежи в болницата и да очаква операция на коляното или на крака. Независимата комисия - това са същите, които анализираха ситуацията ми срещу Астън Вила през миналия сезон, когато бях наказан, защото се опитах да помогна. Поради това, аз мисля, че независимите комисии оказват услуги само на тези, на които винаги правят услуги", добави португалецът.

 

72