Рома стигна до точка срещу Сасуоло на „Олимпико” (видео)


F.

Рома успя да стигне до равенство - 2:2 в добавеното време на срещата със Сасуоло. "Вълците" обаче не успяха да се възползват от грешката на лидера Ювентус, който в петък направи 0:0 с Фиорентина и така разликата между претендентите за титлата остана три точки след 14-ия кръг на Серия А.

Днес играчите на Руди Гарсия рано се озоваха в тежка ситуация, след като Симоне Дзадза вкара два гола в рамките на 180 секунди. В 15-ата минута италианският национал се възползва от груба грешка на Морган де Санктис, който опита да дриблира, но Симоне Дзадза се оказа по-бърз, отне и вкара. След по-малко от три минути Дзадза беше изведен зад защитата с прехвърлящо подаване на Симоне Мисироли и със силен удар удвои аванса на Сасуоло.

Малко преди почивката изстрел на Хосе Холебас срещна гредата. Само пет минути след началото на втората част Даниеле де Роси беше изгонен с втори жълт картон. Въпреки че остана с десет души Рома стигна до равенството. В 77-ата минута домакините получиха дузпа, след като Шиме Вършалко игра с ръка в наказателното поле, а Адем Ляич бе точен от бялата точка. В 3-ата минута Флоренци се оказа сам вдясно, макар и при леки съмнения за засада. Той напредна, след което комбинира с Ляич, който бе точен за крайното 2:2. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



170