Слаб Милан падна у дома от Палермо


F.

Палермо победи като гост Милан с резултат 2:0 в мач от десетия кръг на Серия А, като в антигерой за домакините се превърна защитникът Кристиан Сапата. Още в третата минута Алекс от домакините се контузи и трябваше да бъде заменен. В игра влезе именно колумбийският национал, чиито действия в голяма степен предопределиха изхода на срещата.

След изпълнение на корнер в 23-та минута, Сапата се опита да избие топката с глава, но вместо това я изпрати в собствената си врата. Три минути по-късно колумбиецът допусна грешка в зоната си, което позволи на Дубала да увеличи разликата.

"Росонерите" изпаднаха в шок и до края на полувремето така и не успяха да дойдат на себе си. На почивката Индзаги пусна в игра Ел Шаарави на мястото на Поли, а в средата на втората част в игра влезе и Пацини, но липсата на идеи в атака и добрата организация на Палермо в защитата запазиха статуквото.

Така тимът от Сицилия се изкачи на 13-то място във временното класиране на Серия А, докато „росонерите" остават на седмата позиция, на три точки от третото място.

 

157