Галиани разясни за снощния хаос в Милан


Н. Гавазов

Адриано Галиани обясни защо трансферът на Джонтан Биабиани от Парма в Милан се срина, а също така разказа за привличането на Джакомо Бонавентура. Както е известно, в последния ден за трансфери в лагера на "росонерите" се получи малък хаос - Биабиани бе обявен за играч на Милан, но след това сделката се провали, защото Кристиан Закрдо отказа да отиде в Парма. Вместо това, само няколко часа по-късно Милан привлече Бонавентура от Аталанта.

"Щастлив съм с нашия трансферен пазар. На пазара трябва да имаш силата да изчакаш и да изненадаш съперниците си в края, както се прави в колоездачно състезание. Операцията с Биабиани бе много напреднала, бяхме договорили условията с Парма и играча, но Закардо отказа да отиде там. Започнахме да търсим нов футболист и се спряхме на Бонавентура. Той е страхотен играч, но и страхотен човек, защото се разплака от радост при подписването на договора", заяви Галиани.

"Кристанте ни помоли да напусне, защото има твърде много играчи в отбора. Опитах се да го убедя да остане, намерихме му друг италиански клуб, в който да играе под наем, но той каза, че не желае срещу Милан, така че замина за чужбина. Не искаше да играе под наем, а сумата от трансфера му я инвестирахме в Бонавентура", добави вицепрезидентът на Милан.

 

77