Матри: Напуснах Милан, за да се върна в Скуадра Адзура


Н. Гавазов

Новото попълнение на Фиорентина Алесандро Матри коментира своя трансфер от Милан. Както е известно, в сряда "виолетовите" обявиха, че са взели под наем нападателя, който така и не успя да се наложи в титулярния състав на бившия старши-треньор на "росонерите" Масимилиано Алегри.

"Напуснах Милан само заради това, че имам огромна мотивация да се върна на предишното си ниво. Отговорността за моето неуспешно представяне лежи изцяло върху мен. Искам да благодаря на Милан за доверието и за това, че ме пуснаха във Фиорентина", заяви Матри.

"Сега мислите ми са насочени изцяло върху успехите с новия отбор. И само, ако играя добре тук, аз ще имам шанс да получа място в националния отбор на Италия. Всеки професионалист е длъжен да се бори да попадне в представителния ти на страната си", допълни нападателят.

"Чувствам, че съм готов за мача с Катания. Монтела ми оказа голямо доверие и е естествено, че искам да го оправдая с играта си. Никога не съм си поставял пред себе си специална цел да вкарам определено число голове. Съсредоточен съм върху това да работя за отбора. А головете са резултат от тази работа", каза още Матри.

 

121