Фиорентина с впечатляващ обрат срещу Юве, Роси с хеттрик (видео)


В. Мухарски

Фиорентина постигна забележителна победа над шампиона Ювентус. В срещата между двата отбора "Старата госпожа" поведе с 2:0, но допусна обрат и загуби дербито с 2:4. В герой за "виолетовите" се превърна Джузепе Роси, който вкара хеттрик в мрежата на капитана на гостите Джанлуиджи Буфон.

В 37-ата минута Тевес се възползва от това, че бе притиснат от Гонсало Родригес и спечели дузпа, която сам вкара, за да даде преднина на Юве. В 40-ата минута Погба пробва подаване, а Куадрадо стигна пръв до топката, но не успя да я изчисти, а и вратарят Нето бе тръгнал да пресича паса, а Погба намери топката и я прати за втори път в мрежата - 0:2.

След почивката "виолетовите" стигнаха до пълен обрат. В 66-ата минута Роси намали от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Фернандес. Десет минути по-късно Роси изравни, след като с диагонален удар прати топката в левия ъгъл - 2:2. Само 120 секунди по-късно Борха Валеро подаде към свободния в наказателното поле Хоакин Санчес, а бившият футболист на Валенсия стреля покрай Буфон за 3:2. Роси сложи точка на спора в 81-ата минута, след асистенция на Куадрадо.

"Старата госпожа" загуби за първи път през сезона и вече изостава на 5 точки от лидера Рома, като има 19 пункта. Освен това Фиорентина победи у дома Юве за първи път от 15 години и с 15 точки остава в първата половина на класирането.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



199