Праде: Ювентус с нищо не е по-добър от Фиорентина


Н. Гавазов

Спортният директор на Фиорентина Даниеле Праде заяви, че за нищо на света не би искал да замени футболистите си с играчите на Ювентус и треньорите на "виолетовите" с тези на "бианконерите". Според ръководителя, настоящият шампион Ювентус с нищо не е по-добър от Фиорентина.

"Дали искам да заменя Винченцо Монтела с Антонио Конте? Категорично, не. Монтела е тактик, на когото разчитам и нашият клуб смята да расте с него. Признавам си, че Конте е треньор, който е способен да предаде своя характер на играчите. Ювентус е отбор - победител, но и ние правим всичко възможно, за да могат нашите играчи да излизат на терена с този манталитет", заяви Праде.

"С какво Ювентус сега е по-добър от Фиорентина? Със своята способност да постига резултати. В торинци е заложена настройката за победа. Истина е, че разполагаме с различни бюджети, но така или иначе не бих заменил двата състава. Към момента 12 футболисти на Фиорентина са извикани в различните национални отбори, докато при Ювентус тези играчи са само девет", допълни босът.

 

163