Гомес: Не искам да ме сравняват с Батистута


Н. Гавазов

Нападателят на Фиорентина Марио Гомес разказа за преминаването си в италианския отбор. Според думите на бившия играч на Байерн Мюнхен, Флоренция и Италия са хубаво място за живеене, а проектът на "виолетовите" го устройва напълно, което е основната причина да откаже предложения на испански клубове.

"В миналото винаги съм казвал, че ако напусна Германия, искам да играя в Италия или Испания. Харесва ми манталитетът в Южна Европа, особено този а испанците и италианците. Флоренция ме убеди в това, както и проектът на клуба, в който съм сега. Харесвам местния футбол и тукашните градове, особено Флоренция, с който аз вече се бях запознал. Изобщо, харесвам Италия като страна за живеене. Езикът? Испанският ми помага, но ние говорим за друга страна, за друга култура, така че нещата са различни, но се надявам по-бързо да се приспособя", заяви Гомес.

"През миналата година взех участие в половината от мачовете на Байерн и ми липсваше игровото време. Мога да се състезавам още четири или пет години на високо ниво и не искам да ги прекарвам на скамейката. Монтела? Прекрасен човек и отличен треньор, той е приятен и дружелюбен. Разбираме се прекрасно един с друг. Сравненията с Батистута не ми харесват. Единствено мисля за това, че с Фиорентина трябва да побеждаваме, не искам да се сравнявам с други легенди", завърши немският национал.

 

110