Гомес: Мечтая за титла с Фиорентина


Н. Гавазов

Нападателят на Фиорентина Марио Гомес призна, че иска да спечели титлата в Серия А с новия си отбор. Както е известно, немският национал пристигна от Байерн Мюнхен срещу сумата от 16 милиона евро, а вчера бе и официалното му представяне пред феновете на отбора. Около 25 хиляди души се събраха на "Артемио Франки" бурно аплодирайки новото попълнение, което призна, че е дошъл във Флоренция, за да спечели трофей.

"Мечтата ми е да спечеля титлата в Италия с Фиорентина. Отборът има амбиции в първенството и иска да направи крачка напред. През миналия сезон тимът е завършил на четвъртото място, а през новия сезон искаме да бъдем още по-добри както в Италия, така и в Европа. Не искам да обещавам, че ще вкарам определен брой голове. Важното е да вкарам тези, които са най-важни за отбора и ще му помогнат да постига победи", заяви Гомес.

"Когато се разбра, че трябва да напусна Байерн, трябваше да направя своя избор между Италия и Испания. Никой не ме е притискал да дойда във Фиорентина. Разговарях с Гуардиола за този трансфер, който ми каза, че Винченцо Монтела е страхотен човек. Разговарях и с клуба, който потвърди своите големи цели. Фантастично е, че спечелих всичко с Байерн, но аз искам да опитам и нещо ново", каза още немецът.

 

156