Погба: Противопоставих се на Сър Алекс, но мога да изляза и срещу Обама


Н. Гавазов

Полузащитникът на Ювентус Пол Погба призна, че се е изправил срещу гнева на бившия наставник на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън, след като е спорил с шотландския специалист за това, че не е получавал достатъчно игрова практика. 20-годишният французин записа само седем мача във всички състезания през тригодишния си престой на "Олд Трафорд" и миналото лято се присъедини към шампиона на Серия А.

Погба, който си спечели титулярно място в състава на "бианконерите", е убеден, че е постъпил правилно, противопоставяйки се на Сър Алекс.

"Никога не съм проявявал липса на уважение към сър Алекс Фъргюсън. Дори напротив, защото каквото имах да кажа, казвах му го в лицето", заяви Погба за France Football.

"Когато разбрах за завръщането на Пол Скоулс, стана ми ясно, че е ще ми е трудно да играя за първия отбор и трябва да напусна Юнайтед. Сър Фъргюсън ми каза, че в Италия има много прояви на расизъм и феновете не са като във Висшата лига. Аз му отвърнах, че това не е проблем за мен и той ме изпрати периферията на отбора. Моите съотборници ми дадоха прякора Нелсън Мандела, защото се противопоставих на Сър Фъргюсън. Но аз мога да изляза и срещу Обама, ако трябва", продължава французинът.

"Конте, точно обратното, ми каза, че възрастта не е важна и най-добрите играчи ще излизат на терена. Искам да стана най-добрият в света и да спечеля "Златната топка", завърши Погба.

 

151