Донадони може да смени Алегри в Милан


Н. Гавазов

Според информация на днешната италианска преса, ръководството на Милан е определило наставника на Парма Роберто Донадони като естествен наследник на Масимилиано Алегри. Президентът Силвио Берлускони отказа да потвърди дали Алегри все още ще бъде на резервната скамейка през следващия сезон, въпреки факта, че той има договор до юни 2014.

Пеп Гуардиола е идеалният кандидат за Милан, но „росонерите" са изправени пред война с клубове като Манчестър Сити, Челси, Манчестър Юнайтед и дори Рома и едва ли ще успеят да се преборят а подписа на испанеца.

Според Tuttosport, Милан се е насочил към Донадони като следващият треньор на „Сан Сиро". Специалист ще се впише в историята на клуба, тъй като Донадони бе част от отбора през 80-те и 90-те години на миналия век, който доминираше в световния футбол.

Бившето крило спечели шест Купи на Италия, четири италиански Суперкупи, три Шампионски лиги, три европейски Суперкупи и две Междуконтинентални купи. 49-годишният има и международен опит с националния отбор на Италия.

 

96