Алегри: Победихме въпреки кризата


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Милан Масимилиано Алегри призна, че отборът му е подобрил значително представянето си през второто полувреме и в крайна сметка да успее да победи Сиена. Както е известно, двата тима се срещнаха помежду си в мач от 19-я кръг на Серия А и на практика „росонерите" бяха без централни защитници, заради контузии на бранителите.

„Нищо не направихме до почивката и победата ни беше изложена на риск, но ние се върнахме на пистата през втората част. Първите мачове след Коледа наистина са малко странни, но все пак спечелихме, макар и да играхме без централни защитници. Де Шилио доказа, че е момък от висока класа. Това е важна победа, която ни приближи до по-добрите отбори", заяви Алегри след мача.

Боян Къркич беше резерва и вкара първия гол на „Сан Сиро".

„Боян има страхотна техника и може да промени играта. Ако той играе постоянно така, може да стане играч от световна класа", допълни наставника на „росонерите".

Преди първия съдийски сигнал играчите на Милан носеха фланелки с антирасистки надписи в знак на протест срещу случилото се в мача с Про Патрия в средата на седмицата.

„Трябва да се установят някакви правила и феновете и клубовете да носят своята отговорност. Дали Боатенг ще напусне Милан? Не, съмнявам се. Относно Дрогба, той няма да дойде тук, тъй като политиката е да се намалят средствата отделяни за работни заплати", уточни Алегри.

 

104