Маран: Катания ще остане в Серия А


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Катания Роландо Маран заяви след срещата от 19-я кръг на Серия А против Торино, че отборът му ще остане в елита, ако продължи да показва същия дух както в снощния двубой срещу „биковете". Двата тима поставиха началото на втората част на сезона с нулево равенство помежду си в интензивен и интересен мач, в който единственият недостатък е, че липсваха голове.

Домакините от „Масимино" играха с човек по-малко почти през цялото време и въпреки това доминираха в двубоя и според Маран, това е достатъчно основание да се предполага, че Катания ще успее да оцелее.

„Искам да изразя съжалението си, че не успяхме да спечелим мача, въпреки че играхме почти цял двубой с човек по-малко. С този дух и интензивност ще си осигурим оставането в Серия А", заяви Маран.

„Ако преди мача точката ми се виждаше ценна, сега само мога да кажа, че сме разочаровани, че не успяхме да спечелим срещата", заяви наставникът на Торино Джампиеро Вентура.

След снощния двубой Катания се изкачи на осмо място в класирането с 26 точки в своя актив, а Торина остана 13-ти с 20 пункта - пет повече от опасната зона.

 

74