Милан продължава с победния си ход (видео)


В. Мухарски

Милан записа трета поредна победа в Серия А. В двубой от 16-ия кръг на първенството „росонерите" се наложиха с 4:2 като гост на Торино. С основна заслуга за изразителната победа на тима от Милано е вратарят на домакините Жиле, който се представи доста слабо и е с основна заслуга за две от попаденията на "червено-черните". Освен четирите гола, росонерите удариха на два пъти гредите и имаха още доста добри положения за попадения.

Торино поведе в срещата след близо половин час игра. Грешка на Ночерино позволи на Сантана да излезе на добра позиция и да се разпише за 1:0. Пет минути преди края на първата част Робиньо получи топката в наказателното поле от Де Шилио, бразилеца се справи с Ди Чезаре и веднага стреля като прати топката във вратата - 1:1. В 53-ата минута Ночерино даде аванс на своя тим след като бе точен с глава - 1:2. Пацини вкара трети гол за Милан в 61-ата минута, макар играчите на Торино да протестираха за нарушение на голмайстора срещу Масиело.

Ел Шаарави реализира дежурния си гол в 76-ата минута, след колективна грешка на защитата и вратаря на домакините. Торино успя да върне едно попадение, дело на Роландо Бианки. Торино остават с 15 точки и съвсем близо до зоната на изпадащите. Милан е на пет точки от четвъртото място в класирането, с актив от 24 пункта.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



132