Милан се отказа от Янг-Мбива


Н. Гавазов

Вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани заяви, че Монпелие е отхвърлил офертата на „росонерите" за защитника Мапу Янг - Мбива и италианците ще търсят други алтернативи за укрепване на защитната четворка след като Алесандро Неста и Тиаго Мота напуснаха това лято.

Тази новина идва буквално няколко часа след като стана ясно, че кандидатът за френския национален отбор и капитан на „паладините" е поискал от президента на Монпелие да бъде продаден на Милан. Както е известно, „росонерите" поставиха ултиматум на французите да решат до събота вечер, дали са съгласни срещу сумата от шест милиона евро да се разделят със своя лидер.

Монпелие настоява да получи компенсация в размер на 18 милиона евро, което според специалистите е твърде висока цена за играч, чийто договор изтича следващото лято.

"Монпелие отхвърли нашата оферта. Нямам как да се разберем с тях, за да привлечем Мбива. Няма какво да коментираме повече по темата. От днес вече имаме нови цели, но няма да кажа имената пред медиите за нищо на света в момента", заяви Галиани.

 

96