Наполи с трета поредна победа в контроли


Н. Гавазов

Италианският Наполи постигна трета поредна победа в мач от подготовката си за новия сезон. След като по-рано „партенопеите" се наложиха над Байерн Мюнхен и Байер Леверкузен, тази вечер те постигнаха успех с 3:1 над португалския Спортинг Брага.

Двубоят се игра на легендарния „Сан Паоло" и мощният натиск на домакините даде резултат, когато още в 4-та минута Горан Пандев изведе своите напред. Гостите не успяха да се окопитят от попадението, а отбраната на португалците продължи да играе несигурно, оставяйки много пространства за нападателите на Наполи. В 15-та минута отново Пандев бе най-съобразителен и възползвайки се от грешката в защитата на "архиепископите" направи разликата 2:0. До края на полувремето темпото продължи да бъде високо, като и двата тима имаха положения за гол - в 25-та минута гредата спаси португалците, а минута по-късно Алън пропусна да намали. Това обаче успя да направи Лима, при чийто бомбен удар в 37-та минута Де Санктис нямаше какво да направи.

Второто полувреме не беше толкова емоционално както първата част. „Партенопеите" отново започнаха по-активно и притиснаха съперника си, който само се отбраняваше, но не успя да опази вратата си, когато в 62-та минута Зунига увеличи на 3:1. След това попадение наставникът на Брага Жозе Песейро замени половината си титуляри с по-млади футболисти, Валтер Мадзари също направи някои размествания и това се отрази на играта, която стана по-бавна и без положения за гол. Единствената по-интересна ситуация бе в 81-та минута, когато изстреляната от Микаел топка прелетя над вратата охранявана от Де Санктис.

Брага: Бето, Леандро Салино, Доуглао, Пауло Винициус, Елдерсон, Кустодио, Уго Виана, Алън, Мосоро, Барбоса, Лима.

Наполи: Де Санктис, Кампаняро, Канаваро, Бритос, Маджо, Бехрани, Инлер, Хамшик, Зунига, Пандев, Варгас.

 

 

137