Наполи се съгласи да играе в Пекин


Н. Гавазов

Наполи обяви официално, че ще участва във финала за Суперкупата на Италия срещу Ювентус, който ще се проведе в Пекин на 11 август. Както е известно, по-рано тази седмица президента на „партенопеите" Аурелио Де Лаурентис изказа опасенията си, че пътуването до китайската столица в навечерието на старта на сезона в Серия А ще причини стрес на играчите и според слуховете, босът се е опитал да убеди своя колега от Ювентус, както и ръководството на Лега Калчо да променят мястото на двубоя.

По късно футболните чиновници направиха изявление, в което категорично отхвърлиха възможността за каквато и да е промяна на датата и мястото за провеждане на финала за Суперкупата на Италия. В последвалите преговори очевидно ръководителите са успели да убедят Наполи, че не е разумно да се отказва от участие в мача и днес клуба под Везувий излезе с официално съобщение по въпроса.

„Президентът Аурелио Де Лаурентис след получаване на уверения от страна на китайските органи, потвърждава, че Наполи ще вземе участие във финала за Суперкупата на Италия в Пекин", се казва в изявление на официалния сайт на неаполитанския клуб.

 

139