Дзампарини: Закриване на Серия А? Трябва да се мисли, а след това да се говори


Н. Гавазов

Президентът на Палермо Маурицио Дзампарини подложи на критика предложението на министър-председателят на Италия Марио Монти да се преустанови футболното състезание в страната във връзка с разрастващия се скандал „Калчоскомезе", по който вчера бяха арестувани 19 човека, включително и капитана на Лацио Стефано Маури.

„Новините за състоянието на футбола ни през последните дни навяват единствено тъга и изглежда, че скоро този страховит сценарий ще стигне своя край. На фона на тези събития аз отправям предложение, което не идва от моя кабинет, а това са моите мисли, изречени на глас: чудя се дали ако спрем играта за 2 или 3 години, това няма да помогне", цитира днес Sky Italia думите на премиер-министъра.

„Монти говори глупости. Той е длъжен първо да помисли какво трябва да говори. Вместо да излиза с подобно предложение, той трябва да помисли за проблемите в италианския футбол. Монти не разбира, че ако само Серия А бъде закрита, то държавата също трябва да бъде закрита, защото правителството ще започне да получава много по-малко данъци. Ето защо казвам, че премиер-министъра първо трябва да мисли, а след това да говори", заяви Дампарини за Radio Kiss Kiss.

 

104