Конте: Амбициите на Ювентус са неограничени


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Ювентус Антонио Конте заяви, че победата срещу Рома не е била лесна и допълни, че оставащите мачове до края на първенството ще са като финал. Както е известно, „Старата дама" увеличи на три точки дистанцията си от Милан след успехът с 4:0 над Рома, след като по-рано „росонерите" завършиха 1:1 срещу Болоня.

„Подходът ни е фундаментален и достоен за топ клуб. Тези момчета продължават да е учудва. Ние знаем, че направихме малка стъпка напред,но пред нас има още пет финала и нито един от тях не е лесен. Не очаквахме и лесен мач срещу Рома, но противникът ни трябваше да се изправи срещу един концентриран и ентусиазиран Ювентус. Мисля, че трябва да се даде доверие на печелившия отбор, а не да се търси вината в губещият тим. Сега трябва да гледаме само себе си. Ние сме лидери и съдбата е в нашите ръце. Не трябва да обръщаме внимание какво правят другите отбори. Вече се класирахме директно за Шампионската лига, което е отлично постижение. Този проект се реализира по-бързо от очакваното и ни дава възможност да сбъднем мечтата си, която включва финал за Купата на Италия", заяви Конте за Sky Italia.

Специалистът бе попитан, дали има бонуси в договора му, ако бъде спечелено Скудетото.

„Това са лични въпроси. Клубът ме помоли да поставя началото на нов проект и това включваше да се класираме за Шампионска лига, така че мисията е изпълнена. Естествено, сега сме тук и няма да поставим никакви ограничения на нашите амбиции", каза още наставникът на Ювентус.

 

111