Милан с грешна стъпка и дава шанс на Юве за титлата


В. Мухарски

Катаня и Милан не успяха да се победят, завършвайки наравно 1:1 в среща от 30-ия кръг на Серия А. Срещата започна добре за гостите от Милано, които след около половин час игра водеха в резултата. В 33-ата минута хубаво двойно подаване между Златан Ибрахимович и Робиньо завърши с точен удар на бразилеца - 0:1. Малко преди това шведът също бе близо до попадение, но нямаше късмет при завършващия удар.

След почивката обаче домакините стигнаха до така желаното попадение. В 56-ата минута Легроталие с глава намери добре Споли, който от 2-3 метра прати топката в мрежата на Абиати за крайното 1:1. "Росонерите" могат да имат претенции към рефера, който в 65-ата минута не зачете редовен гол на Робиньо. Бразилецът се справи с бранителите на Катаня и стреля слабо, а защитник на домакините изчисти топката малко зад голлинията.

След това равенство, Милан продължава да е лидер във временното класиране с актив от 64 точки - на 5 пред втория Ювентус, който утре приема Наполи. Катания е на 7-мо място с 43 точки.

100