Алегри: Нямам претенции към футболистите си


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Милан Масимилиано Алегри коментира отпадането на своя отбор от Купата на Италия. Както е известно, в среща-реванш от полуфиналите на турнира „росонерите" играха с Ювентус и зрителите на „Ювентус Арена" станаха свидетели на истински трилър - след като в първия мач миланци загубиха с 1:2, сега хората на Алегри доведоха нещата до 2:1 в своя полза и така се стигна до продължения, в които домакините все пак успяха да отбележат един гол и да отстранят шампионите.

„Нямам никакви претенции към моите футболисти, отборът игра много добре. Но Ювентус изглеждаше прекрасно и ни наказа при първата им предоставена възможност. Тежкото беше в допълнителното време на мача. Наложи ми се да пусна в игра играчи, които нямат достатъчно игрова практика и аз не мога да искам от тях много. В края загубихме скорост, а Вучинич вкара и чудесен гол. Що се отнася до Ибрахимович, той бе заменен заради болки в гърба, но Макси Лопес го замени великолепно. Мисля, че те биха могли да играят заедно с Ибрахимович", заяви на пресконференция след мача Алегри.

"Марко Амелия каза, че Алесандро Дел Пиеро е нарушил правилата при гола, но аз не съм сигурен, така че приемаме решението на съдията. Вярно е, че в отделни моменти протестирах срещу решения на рефера, но причината за това е адреналинът. Съдията се справи много добре и ние приемаме резултата, който се получи. Във всеки случай, бъдещето пред Милан е безоблачно", каза още Алегри.

 

93