Юве продължава напред след бой над Милан в продълженията


В. Мухарски

Ювентус се класира на финал за купата на Италия след като завърши наравно 2:2 в мача-реванш срещу Милан, в който имаше и продължения. Така с общ резултат 4:3 "бианконерите" отстраниха шампионите и ще учстват в следващата фаза на състезанието.

"Старата госпожа" имаше гол повече, след като първата среща завърши в тяхна полза - 2:1 в Милано. В 28-ата минута бяха още по-близо до класиране, след като ветеранът Алесандро дел Пиеро наказа гостите с удар отблизо. "Росонерите" все пак не се предадоха и обърнаха всичко в своя полза. Това стана с две попадения през второто полувреме.
 
Джамел Месба изравни след удар с глава в 51-ата минута. Той се възползва от грешка на Артуро Видал и изравни, а в 81-ата Макси Лопес се подигра със защитниците в "червено-черно" прониза вратаря Сторари - 1:2 ипрати мача в продължения.

Още в самото начало на допълнителното време тифозите на "Ювентус Арена" бяха изправена на крака, след като Мирко Вучинич прати топката във вратата на Марко Амелия. Черногорецът стреля много силно от 30 метра  и прати топката в далечния горен десен ъгъл, оформяйки крайното 2:2, с което Юве се класира на финал.

99