Алегри: Смятаме да спечелим Купата на Италия


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Милан Масимилиано Алегри заяви, че разглежда Купата на Италия като един от трофеите, които „росонерите" трябва да спечелят през този сезон. Както е известно, утре вечер шампионите ще излязат срещу Ювентус в мач-реванш от полуфиналите на турнира. Първият двубой между двата отбора на „Сан Сиро" завърши с победа 2:1 за „бианконерите", но Алегри възнамерява неговият отбор да заличи дефицита и да преодолее своя противник.

„Ние смятаме да компенсираме изоставането си от Ювентус, макар да знаем, че това ще бъде много трудно. Аз съм спокоен и уверен, че отборът ни ще покаже добър футбол. Мексес се завърна от дисквалификация, Зеедорф се оправи от травмата си. Ще видим какво е положението с Боатенг. Той ще играе с Рома, но неговото участие срещу Ювентус е под съмнение", заяви Алегри по време на днешната си среща с представителите на медиите.

„Смятаме да спечелим Купата на Италия. Нас ни очаква много труден и хубав мач, защото двата отбора искат да се класират за следващия кръг. Това ще бъде истинска битка на двама конкуренти, претендиращи за Скудетото", каза още наставникът на Милан.

 

90