Юве също с нулево равенство, но запазва първата си позиция (видео)


В. Мухарски

Ювентус запази лидерската си позиция в Серия „А" след като днес завърши наравно със Сиена. В срещата от 21-вия кръг в първенството на Италия, играна на „Ювентус Стадиум", двата тима завършиха при резултат 0:0. Въпреки това Юве пропусна златен шанс да се откъсне на три точки пред втория Милан, който по същото време завърши наравно с Наполи.

Срещата бе равностойна и липсваха голови положения. При едно от малкото такива в 55-ата минута Маркизио пробва изстрел, който се отклони от защитник и топката мина много близо до гредата. Това активизира играчите и 4 минути по-късно Пирло изпълни фаул по отличен начин, но вратарят на гостите успя да избие. В 85-ата минута се отвори отлична възможност за Сиена да си тръгне с трите точки, но Гонзалес сътвори непростим пропуск от няколко метра.

Играчите на „Старата госпожа" имаха претенции към главния съдия на срещата, след като седем минути преди края, реферът подмина спорна ситуация, при която останаха съмнения, че играч на Сиена е играл с ръка в собственото си наказателно поле. След този мач, Юве е лидер с 45 точки, а Сиена е на 17-ата позиция.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



113