Палермо: 200 милиона за Скудетото


Н. Гавазов

На специална пресконференция президентът на Палермо Маурисо Дзампарини съобщи сензационната новина, че в близко време ще продаде част от своите акции на инвеститор от Близкия Изток. Според думите на боса, клубът от Сицилия ще получи колосална сума, която ще бъде вложена за закупуване на нови играчи, а също така и за развитието на инфраструктурата.

„Неотдавна мои приятели ме поканиха в Дубай и аз се срещнах там с хора, които са много близки по дух до сицилианците и за тях сърцето и чувствата са по-важни от всичко останало. Разговарях с тях за Палермо и се надявам те да станат част от нашия свят", заяви Дзампарини на специална пресконференция.

„Главната цел е да намерим инвеститори за града, които да помогнат на клуба да претендира за титлата. За това време трябва да получим от 100 до 200 милиона евро, които ще вложим за нови играчи и за развитие на инфраструктурата. Към 15 март ще сме готови с бизнес-плана и започваме преговорите", заяви от своя страна членът на Борда на директорите на Ama Group Ахмаб Зубейди, който също присъства на срещата с журналистите.

 

94