Рома с равенство, Наполи се дъни, а Лацио с класически успех като гост


В. Мухарски

Рома завърши наравно 1:1 с Болоня у дома в двубой от 20-ия кръг на италианския футболен шампионат. След четири поредни победи, изкачили тима до шестото място в класирането, играчите на Луис Енрике не успяха да спечелят при домакинството си на един от опашкарите в Серия А.

Звездата на Болоня Марко ди Вайо откри резултата в полза на своя тим в 56-ата минута. Миралем Пянич възстанови равенството в 62-ата минута. Въпреки положените усилия от страна на "вълците" до ново попълнение не се стигна. След ремито столичани запазват шестата позиция благодарение и на загубата на седмия - Наполи.

Тимът от Неапол загуби с 2:3 от Дженоа в друга среща от кръга. Лацио от своя страна най-после записа успех като гост, надделявайки с 3:0 при визитата си на Киево в мач от 20-ия кръг на италианската Серия „А”.

Римските „орли” поведоха в резултата чрез бразилския си халф Ернанес Андраде, разписал се в 21-ата минута. Столичани вкараха два бързи гола чрез германския си нападател Мирослав Клозе, който се разписа последователно в 88-ата и 89-ата минута след асистенции на Сисе и Гонзалес.

152