Милан е на полуфинал за Купата на Италия


Н. Гавазов

Милан срещу Ювентус. Това ще бъде втората полуфинална среща от Купата на Италия. В последният четвъртфинален мач във втория по значимост клубен турнир на Апенините, „росонерите" победиха Лацио с 3:1. Началото на двубоя не започна добре за домакините. Сисе се възползва от неразбория в центъра на терена и след подаване по фланга от Гонзалес успя да преодолее с лекота Амелия, с което римляните изненадващо излязоха напред в резултата.

Милан не закъсня да реагира и в рамките на три минути - между 15-та и 18-та играчите на Масимилиано Алегри обърнаха нещата в своя полза. Първо Робиньо от въздуха изравни, а малко след това неувяхващия Зеедорф показа индивидуално майсторство.

Грешките в отбраните на двата отбора доведоха до създаването на много опасни положения пред двете врати, но до края на полувремето зрителите на „Сан Сиро" не видяха повече голове.

През второто полувреме треньорите хвърлиха в атака своите лидери - Клозе и Ибрахимович и в случая спечели Алегри - шведът изскочи сам срещу вратаря на гостите (оставяйки съмнения за засада) и надигра спокойно Маркети за крайното 3:1.

 

127