Сити с интерес към трансферна цел на Барселона и Ювентус


Н. Гавазов

Многократно свързвания с Барселона млад вратар Никола Леали е в списъка за трансфери на една голяма група европейски отбори. Седемнадесет мача със скромния Бреща, отбор който играе в Серия В, се оказаха напълно достатъчни за младия, 18-годишен страж да се превърне в герой на една битка, в която се преплитат интересите на редица клубове от Стария континент.

Както е известно, с най-големи апетити към стража са Барселона и Ювентус, но според Talksport, Манчестър Сити, Атлетико Мадрид, Спортинг Лисабон и Борусия Дортмунд също се оглеждат за Леали, на когото специалистите предричат голямо бъдеще, а някои вече обявиха Никола за „новия Буфон", най-вече заради физическата сила (188 см, 78 кг) и забележителни рефлекси, които притежава.

Въпреки, че напоследък се наблюдава засилено внимание към Никола от страна на скаути на различни отбори, малко вероятно е да бъде направена оферта в следващите няколко седмици, а това бе потвърдено лично от агента на играча.

„Бреша няма договор нито с Ювентус, нито с който и да е друг клуб за Леали . Единственото сигурно е, че Леали, ще остане в Бреша до края на сезона, защото той трябва да играе", заяви агентът на Леали.

 

77