Енрике: След мача с Ювентус ще кажа къде се намира Рома


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Рома Луис Енрике остана много доволен от победата с 3:0 над Фиорентина в осминафинален мач от турнира за Купата на Италия. Както е известно, „римските" вълци започнаха трудно двубоя, но след почивката не оставиха никакви съмнения в превъзходството си и благодарение на дубъла на Ламела и попадението на Борини, постигнаха класически резултат срещу „виолетовите".

„Мисля, че през първото полувреме ни провървя много, защото Фиорентина не ни позволи да играе и освен това, те направиха две-три много добри атаки. Първите 30 минути бяха действително много трудни, а единственият опасен момент бе ударът на Тоти. Но успяхме да не допуснем попадение и точно това е ключа към нашия успех. Те не успяха да ни накажат през първото полувреме, но за сметка на това, ние реализирахме положенията си през втората част. В това всъщност е прелестта на футбола", заяви Енрике за Sky Italia.

„Хареса ми играта на Йоветич и Монтоливо, а състава, с който победихме показва, че в отбора имаме много добри играчи, което ми позволява да извършвам сполучливи ротации. От първия ден тук повтарям, че всеки трябва да тренира усурдно, за да получи своя шанс за игра. Ако постоянно имам 20-22 футболисти под ръка, Рома ще стане още по-силен тим. Посвещавам победата на запалянковците, които тази вечер бяха много, независимо от студената вече", каза още испанският специалист.

„Предстои ни мач с Ювентус - труден двубой на прекрасен стадион. След него ще мога да кажа в коя точка се намираме", завършва Енрике.

 

103