Милан се справи със Сиена, Фиорентина се мъчи с Аталанта (видео)


В. Мухарски

Милан оглави класирането в Серия А, след днешния успех като домакин на Сиена от 16-ия кръг на италианското първенство. „Росонерите” се наложиха с 2:0 над своя спротивник. През първата част, Боатенг, Тайе Тайво и Кларънс Сеедорф можеха да се разпишат за „росонерите”, но те нямаха късмет при завършващия удар и така през първите 45 минути гол не падна и двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство.



Малко след подновяването на играта Милан успя да поведе. Ночерино след страхотен удар с десния крак в 54-ата минута откри резултата - 1:0. Малко след като изтече час игра, „росонерите” получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар за нарушение на вратаря на гостите срещу Кевин-Принс Боатенг. Звездата на Милан Златан Ибрахимович превърна дузпата в гол и по този начин оформи крайния резултат.



След този успех Милан събра актив от 31 точки и оглави временно Серия А, след като има с точка повече от Ювентус, който утре е домакин на Новара. Сиена пък е на 17-ото място с 14 пункта.



В друга среща от кръга Фиорентина и Аталанта не успяха да излъчат победител, завършвайки наравно 2:2. Домакините първи откриха резултата с попадение на Алберто Джилардино още в 9-ата минута, но след това Андреа Масиело в 81-ата и Херман Денис в 86-ата минута обърнаха нещата в полза на тима от Бергамо.



Стеван Йоветич все пак успя да доведе нещата до крайното 2:2 с гол минута преди края на срещата. "Виолетовите" имат актив от 14 точки и заема 14-ата позиция в класирането. Аталанта е на 13-ата позиция със 17 точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



157