Алегри: Ювентус не ме притеснява


Н. Гавазов

Наставникът на Милан Масимилиано Алегри изрази своето задоволство от факта, че „росонерите" са лидери в Серия А. Както е известно, в рамките на 14-я кръг на първенството Милан победи при гостуването си Дженоа с 2:0 и изпревари с точка втория в класирането Ювентус, който обаче днес може да си върне първото място, ако разбира се „бианконерите" победят Чезена.

„Ние се изкачихме на върха и там ще бъдем поне до мача на Ювентус. Разбира се, „бианконерите" ни притискат, но този факт не ме притеснява. Важното е, че успяхме да вземем трите точки в Генуа. След като поведохме в резултата, до който играхме силно, ние отстъпихме инициативата на нашия съперник. Точно тогава вкарахме втория си гол и той дойде наистина навреме", заяви след мача Алегри.

„Робиньо свърши огромна работа в епизода с дузпата и аз съм му благодарен за това. Не искам да го обвинявам за положението, което изтърва - това е футбол и се случват такива неща. Надиграхме съперника си с по-големият контрол върху топката и към това ще се стремим в бъдещите ни срещи", допълва наставника на Милан.

 

100