Конте: Скудетото? Нека изчакаме


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Ювентус Антонио Конте остана доволен от това, как неговия отбор се представи в срещата от 12-я кръг на Серия А против Палермо. Както е известно, „бианконерите" отнесоха своя противник с класическото 3:0, благодарение на попаденията на Пепе, Матри и Маркизио. Успехът на торинци позволи те да си върнат лидерската позиция в класирането с по-добра голова разлика от Лацио и на точка пред шампиона Милан.

"Поздравления за момчетата, които независимо от продължителната пауза успяха да се завърнат в механизма на играта по най-правилния начин. Мачът с Палермо беше важен за нас, защото срещу нас имаше един труден съперник, който играе добър футбол. Спечелихме, но имаме още много да се подобряваме. Искаме да играем с наша философия. Да владеем повече топката и да атакуваме с възможно най-много играчи. Дори и да оставяме празни пространства, както го прави Барселона", призна Конте след мача.

„Скудетото? Питайте ме след време. Ще говорим за това, когато свърши първия полусезон и вече сме играли срещу всички съперници. Тогава ще направим сметките и ще видим къде сме и къде искаме да бъдем", допълва наставника на Ювентус.

 

92