Дрогба и Анелка попаднаха на радара на Милан


Н. Гавазов

В търсене на нов нападател, Милан е насочил своето внимание към футболистите на Челси Дидие Дрогба и Никола Анелка, съобщават италианските медии. Както е известно, „росонерите" загубиха временно Антонио Касано, който претърпя операция за отстраняване на сърдечен порок и чието завръщане в строя се очаква да стане след около шест месеца.

„Макси Лопес е един от основните кандидати, но това ще им струва много, да го изведат от Катания", заяви агент Клаудио Паскуалин за Radio Sportiva.

Милан също така трябва да решат дали искат номер 10 или 11, като в последния случай Адриан Муту от Чезена ще отпадне от списъка. Това е истински пъзел, въпреки че в този момент мисля, че най-вероятната операция е да се мине през един Дрогба, чиито договор изтича с Челси, така че той ще излезе по-евтино от Марко Бориело например", допълва още известният адвокат, който председател на Авокатикалчо и сътрудник на няколко италиански медии.

Дрогба в действителност е с предимство, тъй като той може да бъде използван в Шампионската лига през февруари, защото все още не е изиграл и един мач за Челси в турнира през сегашния сезон. Анелка също е изтичащ договор с клуба от „Стамфорд Бридж", а междувременно вестниците на Апенините продължават да свързват „росонерите" с отправяне на лятна оферта към талантливия полузащитник на Аякс Кристиан Ериксен.

 

95