Китайски фонд ще инвестира в Ювентус?


Н. Гавазов

Китайски инвестиционен фонд, който се намира под контрола на правителството на страната е готов да закупи част от акциите на италианският гранд Ювентус, съобщава новината Tuttosport. Според изданието, собственикът на Lou Jiwei е започнал през последните месеци преговори с шефовете на „Старата дама", който се превърна в единственият отбор на Апенините, разполагащ със собствен стадион.

Както е известно, пред по-малко от месец, президентът на „бианконерите" намекна по време на Общото събрание на акционерите, че част от акциите на клуба може да бъдат продадени на нови лица.

Според специалистите, основната причина за интереса на китайците към Ювентус е възраждането на маркетинга в клуба, който в момента бележи най-голям ръст на азиатския пазар от всички италиански отбори и тенденцията е съвсем скоро да влезе в представителната петица на всички големи клубове, представени в Азия - именно този факт е привлякъл още повече вниманието на китайците, чийто фонд както се оказва разполага с капитал от 410 милиарда долара.

 

90