Енрике: Рома заслужаваше да победи


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Дженоа Алберто Малесани призна, че воденият от него отбор не е заслужавал победата срещу Рома, а в същото време наставника на столичани Луис Енрике заяви, че се чувства щастлив, въпреки загубата на „вълците". Както е известно, столичани доминираха през целия мач, който бе част от деветия кръг на Серия А и изтърваха много голови възможности, но в крайна сметка загубиха с 1:2 в последната минута на срещата.


„Според мен правилният резултат трябваше да бъде в наша полза. Доволен съм от изпълнението, защото играхме добре. Тази вечер отборът игра по начин, по който аз иска и не мога да не похваля момчетата. Има какво да се подобрява още, но това е моята Рома", заяви след мача Енрике.

„Ние нямахме много време за подготовка за този мач и нещо куцаше в нашата тактика. През първото полувреме сякаш не бяхме на терена, но след почивката изглеждахме по съвсем друг начин. Най-много ми хареса характера, който показахме, защото това направи разликата в двубоя. Искам да поздравя Рома, защото ако имаха време, тогава те щяха да постигнат повече неща", сподели от своя страна наставника на Дженоа Алберто Малесани.

 

115