ДиБенедето: Няма проблем, че споделяме един стадион с Лацио


Н. Гавазов

Президентът на Рома Томас ДиБенедето разкри плановете си за развитие на клуба в международен аспект, както и очакванията за строителството на нов стадион. Както е известно, миналата седмица американецът бе избран да застане начело на клуба от Вечния град и на провеждащата се тези дни в Лондон конференция на лидерите във футбола, той призна, че иска да върне Рома в Шампионската лига.

„За мен и моята група се откри чудесната възможност да закупим Рома, защото по този начин имаме възможност да развием клуба в глобален мащаб. Въпреки това, ние ще започнем с фокусирането си върху техническите въпроси, които също са от решаващо значение за отбора. Ето защо нашия избор падна върху Франко Балдини, Валтер Сабатини и Луис Енрике. Балдини е отличен мениджър, а Сабатини голям откривател на таланти. Луси Енрике от своя страна има намерение да внесе в играта част от стила на Барселона", заяви ДиБенедето.

„Подкрепяме финансовия феърплей, който въвежда УЕФА. Имаме вече опит в това отношение, защото в САЩ отдавна е направено, а и пазарът там е идеален, за да се възползваме от ситуацията. Сигурен съм, че Рома ще се справи с новите изисквания, които ще са полезни за всички отбори", продължава президентът на Рома.

„В момента споделяме „Олимпико" с Лацио - това не е проблем за нито един от двата отбора. Подобно нещо е масова практика в Америка и не знам, защо тук му се обръща толкова голямо значение. Наистина не разбирам... погледнете най-големите отбори отвъд Океана - Джайнт и Джетс играят на един и същи стадион. Въпреки това, разглеждаме някои хипотези за подобряване на стадиона по отношение на технологиите и маркетинга, като целта е да го направим по-привлекателен, уютен и разбира се печеливш", завършва ДиБенедето.

 

171